SEURAKUNTAELÄMÄ


"Siitä kaikki tuntevat teidät minun opetuslapsikseni, jos teillä on keskinäinen rakkaus."
Joh. 13:35

Raamattu kertoo, että Jeesuksella oli tapana osallistua joka sapatti jumalanpalvelukseen (Luuk. 4:16). Jeesuksen esimerkin mukaisesti seurakuntamme jumalanpalvelus järjestetään lauantaisin, joka on Raamatun viikkojaon mukaan viikon seitsemäs päivä, sapatti (3. Moos. 23:3).

Jumalanpalvelukseen ovat tervetulleita myös muiden kuin adventtiseurakuntien jäsenet sekä seurakuntiin kuulumattomat. Jeesus sanoi: "sitä, joka luokseni tulee, minä en aja pois" (Joh. 6:37).

Jumalanpalvelus sisältää paljon muutakin kuin Raamatun tutkimista, rukoilemista, yhteislauluja ja saarnan kuuntelua. Esimerkiksi pääsiäissapattina (2012) vietimme aikaa Golgatan ristin juurella eläytyen eri henkilöiden rooleihin bibliodraaman menetelmillä. Pienillä elementeillä - risti, tuolit ja liinat – persoonat tulivat eläviksi. Lisäksi maistelimme synnin katkeruutta ja pelastuksen iloa juutalaisen pääsiäisaterian lunastuskertomuksesta.

Vierailevat esiintyjät ja puhujat tuovat mukavaa vaihtelua ja monipuolisuutta. Sapattina 21.4.2012 saimme nauttia Toivonlinnan nuorten esityksistä. Anton Saari lauloi ja Anniina Nurminen soitti selloa. Alise Heinänen kertoi miten hän komentaa perheen vanhaa koiraa, kun kuvittelee, että hän tietää paremmin mikä on koiralle hyväksi. Hän kertoi, että niin mekin luulemme tietävämme mikä meille on hyväksi, vaikka Jumalan ohjauksessa ja varjeluksessa matkamme olisi turvaisaa.

Seurakuntaelämämme ei rajoitu pelkästään jumalanpalvelukseen. Torstaina 26.4.2012 järjestimme miesten ja naisten keskustelupiirin. Elvi Honkanen ja Armo Kuoppakangas pitivät alustuksen, jonka jälkeen aiheesta käytiin yhdessä keskustelua Tapio Sauruksen toimiessa puheenjohtajana.Vuonna 2014 järjestimme RaamattuMaratonin. Tapahtumassa luettiin koko Raamattu kannesta kanteen lähes yhteen menoon. RaamattuMaraton päätettiin järjestää, koska yhteiskuntamme näyttää maallistuneen ja henkilökohtainen raamatunluku vähentyneen. Tapahtuman tarkoituksena oli myös muistuttaa siitä, että Raamattu on kaikkien kristillisten uskontokuntien yhteinen perusta. Lukeminen aloitettiin sunnuntaina 6.4.2014 kello 13.30 ja lukemista jatkettiin ensimmäisenä iltana klo 23 asti. Raamattua luettiin maanantaista torstaihin klo 6 - 23 välisenä aikana. RaamattuMaraton tuli maaliin perjantaina 11.4.2014 kello 14.30. Kuvassa viimeiset luvut lukenut Heljä Vaaskorpi sekä Raimo Kaarima.


Juhlatilaisuuksiakin vietämme aika ajoin. Piikkiön adventistikristityt kokoontuivat ensimmäisen kerran Piikkiön Säästöpankin kerhohuoneella 29.10.1971. Kokoontumisten johdosta perustettiin Piikkiön adventtiseurakunta 2.1.1972. Seurakunnan 40-vuotisjuhlia vietettiin 15.9.2012 jumalanpalveluksen yhteydessä. Erkki Haapasalo esitti juhlapuheen ja sapatin sanan piti Armo Kuoppakangas. Lauluryhmä Ilonan taidokkaat esitykset siunasivat kuulijoita. Jumalanpalveluksen jälkeen aterioimme Sympatia-keräyksen hyväksi. Iltapäivätilaisuudessa Riitta-Liisa Peltonen luki juhlaväelle Eila Barckin kokoaman seurakuntamme historian. Saimme myös nauttia komeaäänisen Onni Pietarisen lauluja, joiden sanat ja sävelet koskettivat sydämen pohjasta asti.

Järjestämme edelleen säännöllisesti erilaisia tilaisuuksia ja toimintoja. Niistä tiedotamme lauantaisin jumalanpalveluksen yhteydessä. Tervetuloa paikan päälle, yksin tai yhdessä!